top of page

Materiaal

De Klittebellen zijn gemaakt van PETG (lees meer...) Dit materiaal is superlicht. Je voelt niet dat je je klittebel in hebt, zelfs als bij jou een oorbel gauw te zwaar is. PETG is ook redelijk sterk. Je kunt je Klittebellen laten vallen op een harde ondergrond, maar je kunt er niet op staan. Je mag ze eventueel schoonmaken met water en lichte schoonmaakmiddelen. 

Formaat

Klittebel XL: 4,2 cm breed en 4,6 cm hoog

Klittebel groot: 3,6 cm breed en 4,0 cm hoog

Klittebel middel: 2,5 cm breed en 2,9 cm hoog

Alles over je Klittebellen

Jouw Klittebellen worden door ons geprint op een 3D-printer, daar hebben we bewust voor gekozen. Wij houden van de structuur die heel anders is dan wanneer je ze bijvoorbeeld zou laten gieten. Het heeft iets organisch, wat heel goed bij het onderwerp past. 

Huggies, haakjes en stekers

Het proces, een impressie

Het proces

Het printen van de Kliitebellen bleek niet zo eenvoudig te zijn als we dachten. Vooral de achterkant is een uitdaging. Deze is niet zo glad te krijgen als de voorkant. We hebben veel soorten filament (dat is het materiaal waar ze van gemaakt zijn) moeten testen voor we een aantal mooie kleuren met een goed resultaat hadden.  Snel gaat het ook allemaal niet. Een Klittebellen paar, formaatje groot, kost ons 3 uur om te printen. 

Door de 3D printer wordt het filament zo heet gemaakt dat het smelt. Daarna legt de printkop iedere keer een flinterdun laagje neer. De printkop wordt aangestuurd vanuit een 3d tekening die omgezet is in een code die alle laagjes beschrijft. Omdat de Klittebellen niet plat zijn, wordt tegelijkertijd een soort bedje geprint waarop de Kliitebellen liggen. 

 

Het is een heel gevoelig proces, een paar graadjes meer of minder kan al funest zijn. Als de Klittebellen klaar zijn, testen we altijd of ze mooi en sterk genoeg zijn. Vooral na de nacht, wanneer we er een paar tegelijk printen, is het spannend. Als ze dan niet goed zijn, zijn we gelijk veel werk kwijt. 

 

Een tweede controle onder een loeplamp volgt als we de oorbellen eraan bevestigen. Ook dan kunnen er nog Klittebellen afvallen, bijvoorbeeld als een vuiltje is meegeprint. Een derde controle volgt als de Klittebel klaar is. Zit het haakje er stevig aan en de oorbel niet achterstevoren?

Daarna gaan ze op een kaartje, in een zakje en in een verzenddoosje. Sticker erop en klaar om naar PostNL te brengen. Zij bezorgen je Klittebellen zsm bij je thuis. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Kwaliteit staat bij ons op de eerste plaats, duurzaamheid staat daar direct achter. 

Op ons dak liggen zonnecellen voor de stroom. We verpakken je Klittebellen in katoen en karton. We gebruiken PETG als materiaal voor de Klittebellen, liefst van Nederlands fabrikaat. 

PETG staat voor polyethyleentereftalaatglycol en is een aangepaste versie van PET dat je mogelijk kent van PET-flessen. PETG heeft als voordeel dat het sterk is, wat nodig is omdat de vorm van de Klittebel best kwetsbaar is. PETG is recyclebaar. Ons afval kan gewoon in de PMD zak. En al kunnen je Klittebellen jaren meegaan, uiteindelijk mogen deze ook in de PMD zak.  

 

Omdat we willen dat je Klittebel lang meegaat is het oogje van de Klittebel met een dun buigringetje bevestigd aan de oorhanger of oorsteker. Komt je Klittebel knel in je haar of kleding te zitten, dan zal eerder het ringetje opengaan dan dat het oogje breekt. 

PETG
bottom of page