top of page

Over ons

Wie wij zijn? Wij zijn Hans Anneveldt en Wilma Groenendijk (een getrouwd setje)en vinden het leuk om samen nieuwe dingen te verzinnen en uit te voeren. Hans is fotograaf en animator en samen maken we uitleganimaties en produceren we Yoffga, online yoga animaties voor even tussendoor, thuis en op kantoor. Wie weet gaan we ook nog animaties van Klittebel maken. Onze fotomodel en ambassadeur is Marije Anneveldt, dochter van Hans.

Motivatie

Onze motivatie

De correcte vorm van de clitoris is bij nog maar weinig mensen bekend. Hoewel anatomen al in de middeleeuwen de clitoris in haar geheel ontdekt hadden, kwam de ware vorm tot een paar jaar geleden niet in de lesboeken voor. Zelfs niet in die voor artsen. Waarschijnlijk omdat dit niet paste bij het toenmalige beeld van de dienende vrouw. Die was gemaakt om kinderen te baren, niet om plezier te beleven. Dat een vrouw van nature een groot genotsorgaan heeft, past daar natuurlijk niet bij.

 

Wilma: “De eerste keer dat ik er iets over zag op TV een paar jaar geleden, sloeg het nieuws bij mij in als een bom. Het was fantastisch dat we nu eindelijk wisten hoe en hoe ingenieus we in elkaar zitten, maar waarom dit bewust verzwijgen? Ik voelde me bedrogen, was best pissig en verwachtte dat anderen dat ook zouden zijn. Ik zag het al voor me: boze vrouwen die de straat op zouden gaan! Maar het bleef de jaren erna opvallend stil. Dat men niet boos was, prima. Want wat heeft het voor zin om met beschuldigende vingers te gaan wijzen, het verleden kun je toch niet veranderen. Maar waarom niet meer blijdschap over zoiets moois?

Dus daar wilde ik wat mee, liefst iets positiefs. Hans en ik hebben daarom de Klittebellen bedacht. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de werkelijke vorm van de clitoris. En te laten zien dat het iets is om trots op te zijn, niet om te verdoezelen. Ik draag ze nu al bijna een jaar iedere dag, bij iedere outfit een bijpassende Klittebel. Wat ik heb gemerkt is dat iedereen ze mooi vindt, maar dat nog maar weinig mensen ze herkennen. Het levert af en toe hele leuke gesprekken op, waarbij ik alleen maar positieve reacties krijg. Van vrouwen en mannen."

bottom of page